Για την ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ – ΔΕΥΤΕΡΑ, 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022, 7-9 μμ
Χώρος: πάρκο Μπάλα_Πατήσια (Καμπούρογλου & Σαμαρά), Κάτω Πατήσια

Η SCI-Hellas, μέλος της SCI International  διοργανώνει τοπικές δραστηριότητες (πολιτιστικές και αθλητικές) στην πολυπολιτισμική γειτονιά των Κάτω Πατησίων από τον Ιούνιο του 2021,όπου ο Δήμος Αθηναίων μας έχει παραχωρήσει ένα εγκαταλελειμμένο γήπεδο μπάσκετ που μετατρέψαμε σε χώρο άθλησης και πολιτισμού με κύριο στόχο να φέρουμε κοντά άτομα με διαφορετικό πολιτισμικό υπόβαθρο που ζουν στην ίδια γειτονιά, να ενθαρρύνουμε γυναίκες και κορίτσια να δραστηριοποιηθούν στην περιοχή και να οικοδομήσουμε ένα ειρηνικό και ασφαλές περιβάλλον αλληλεγγύης για όλους.

Γι’ αυτή την Ημέρα της Μεσογείου διοργανώνουμε μια πολυπολιτισμική συναυλία που πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί στη γειτονιά. Για μας η μουσική είναι ένα από τα κύρια εργαλεία επικοινωνίας για άτομα που δεν μιλούν την ίδια γλώσσα, δημιουργεί θετικά συναισθήματα και βοηθά στην αμοιβαία κατανόηση και συνύπαρξη.  Με τη μουσική αυτή εκδήλωση επιδιώκουμε να ολοκληρώσουμε το δέσιμο της κοινότητας και το μοίρασμα κοινών αξιών σε μια υποβαθμισμένη περιοχή της Αθήνας όπου διοργανώνοντας μια δωρεάν μουσική παράσταση στο ποδοσφαιρικό πάρκο μας στοχεύουμε να συνδέσουμε τη γειτονιά με τους ανθρώπους της μέσω της μουσικής.

Στην ιδέα μας για τη συγκεκριμένη διοργάνωση κατά την Ημέρα της Μεσογείου φέρνουμε κοντά μουσικούς με μεταναστευτική ή προσφυγική καταγωγή που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα και που συνεργάζονται με Έλληνες μουσικούς, εξού και η συναυλία θα αποτελείται από τραγούδια σε διάφορες γλώσσες της περιοχής της Μεσογείου.

Την ομάδα των καλλιτεχνών συναποτελούν οι: Ναταλία Κοτσάνη, Λάμια Μπεντίουι, Alejandro Diaz, Αντρέας Μαϊστράτος και Χρυσαυγή Σωφρονά καθώς και μια ομάδα Ισπανών μαθητών με καταγωγή από την Καταλονία υπό τη σκηνοθετική φροντίδα της Ευγενίας Αρσένη, σκηνοθέτιδος όπερας και θεάτρου που συνεργάζεται με τους μουσικούς για τη δημιουργία κειμένων σύνδεσης και τη διευκόλυνση του διαλόγου μεταξύ τους όσο και με το κοινό.

Η ιδέα είναι να οργανώσουμε μια γιορτή βασισμένη στην κοινή μας ταυτότητα, την κοινή μας κληρονομιά και την αγάπη για τη Μεσόγειο ενώ ενισχύουμε τους δεσμούς μεταξύ των δύο ακτών της. Οι καλλιτέχνες μας τραγουδούν στη γλώσσα τους ο καθένας και η καθεμία με την ιδιαίτερη νοοτροπία τους, κάνουν διάλογο μεταξύ τους και με το κοινό τονίζοντας την κοινή ταυτότητα με τη βοήθεια, στον ρόλο της συντονίστριας, της Ευγενίας Αρσένη, που εργάζεται στον μουσικό και θεατρικό χώρο. Θα ακουστούν ιταλικά, αραβικά, ισπανικά και ελληνικά τραγούδια με μήνυμα για ενότητα, σεβασμό της διαφορετικότητας και της αμοιβαίας κατανόησης, αποδοχής και συνεργασίας μεταξύ των διαφορετικών ανθρώπων ενδυναμώνοντας έτσι παράλληλα και την τοπική κοινωνία αλλά και προωθώντας τις αρχές και τις αξίες του διαπολιτισμικού διαλόγου για την ενίσχυση της συνοχής της.

Σας περιμένουμε!

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο 211 40 555 85 ή στο info@sci.gr