Κίνηση Εθελοντών SCI Ελλάς

Δράσε για την ειρήνη !

   

Η ταυτότητα της οργάνωσης

Η Service Civil International (SCI) είναι ένα διεθνές κίνημα ειρήνης που υφίσταται από το 1920 και προωθεί την ειρήνη και τη διεθνή συνεργασία μέσα από διεθνή προγράμματα εθελοντικής εργασίας μικρής διάρκειας (workcamps), προγράμματα μεσαίας και μεγάλης διάρκειας, εκπαιδευτικά και ενημερωτικά σεμινάρια, καμπάνιες, κ.ά., συνεργαζόμενη με φορείς και ομάδες που προωθούν ανάλογες ιδέες.

Η SCI σήμερα

Συνεχίζοντας αδιάλειπτα μέχρι και σήμερα η Service Civil International δραστηριοποιείται σε 43 χώρες (Ευρώπη, Ασία, Αμερική, Αφρική, Ωκεανία) και στην Ελλάδα.

Έχει συμβουλευτικό ρόλο στο Συμβούλιο της Ευρώπης και την UNESCO, είναι εκ των ιδρυτών και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής για τη Διεθνή Εθελοντική Υπηρεσία της UNESCO (CCIVS) και βραβεύθηκε για το έργο της από τα Ηνωμένα Έθνη το 1987 ως ‘Αγγελιοφόρος της Ειρήνης’. Το Ελληνικό τμήμα της SCI ονομάζεται «Κίνηση Εθελοντών SCI Ελλάς», και λειτουργεί συνεχώς από το 1983. Η SCI προωθώντας την άτυπη διαπολιτισμική εκπαίδευση και την εκπαίδευση για την ειρήνη, διοργανώνει προγράμματα διεθνούς εθελοντικής εργασίας μικρής (workcamps) ή μεγάλης διάρκειας (long term volunteering), και βοηθά στην αποστολή εθελοντών από την Ελλάδα σε αντίστοιχα προγράμματα σε όλο τον κόσμο. Η SCI εμπνέεται πάντα από το όραμα των ιδρυτών της: έναν ειρηνικό κόσμο, με κοινωνική δικαιοσύνη και βιώσιμη ανάπτυξη, σε περιβάλλον αμοιβαίου σεβασμού χωρίς κανένα λόγο προσφυγής σε οποιαδήποτε μορφή βίας για τη διαχείριση των διαφορών.

Η συμμετοχή στα περίπου 1000 προγράμματα της SCI που διοργανώνονται σήμερα σε όλο τον κόσμο είναι ανοικτή σε όλους και όλες. Καταρχήν δεν απαιτείται η ιδιότητα μέλους της SCI, προηγούμενη εμπειρία ή εξειδικευμένη γνώση ή προϋπηρεσία, δεν υπάρχει όριο ηλικίας ούτε όροι που αφορούν την καταγωγή, το φύλο, το χρώμα, την εθνικότητα ή οποιονδήποτε άλλο λόγο βάσει του οποίου θα μπορούσε να στοιχειοθετηθεί οποιαδήποτε διάκριση. 

Τα θέματα των workcamps είναι αντιρατσιστικά-αντιφασιστικά, αλληλεγγύη βορρά-νότου, ειρήνη, άτομα με ειδικές ανάγκες, νεόι-έφηβοι-ηλικιωμένοι, οικολογία, φύλα, κοινωνικές μειονότητες, πολιτισμός, εναλλακτικές κοινότητες κ.α. Διοργανώνονται πάντα από τοπικούς φορείς σε συνεργασία με την τοπική SCI ή συνεργαζόμενο φορέα.

        © 2019, SCI Hellas - All Rights Reserved.